І радість, і скорбота

Вельмишановні ветерани Великої Вітчизняної війни!

Дорогі кияни!

Майже шість десятиліть відділяє нас від того славетного травневого дня, коли неймовірні зусилля наших батьків, дідів і прадідів увінчалися повним розгромом фашистських загарбників.

З плином часу Перемога стає ще більш історично значущою. Це знаменне свято мужності і ратної звитяги символізує незламний дух народу, який не лише захистив свою рідну землю, а й урятував людство від розповзання земною кулею зловісної коричневої чуми.

Перемогу здобуто неймовірно дорогою ціною. Кривавий смерч найжорстокішої війни поглинув мільйони людських життів і перетворив на суцільне руйновище наші міста і села. Жодну родину не обминув гіркий біль горя і втрат. Тому цього святкового дня в наших серцях тісно переплітаються радість і скорбота.

 Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто поклав на вівтар Перемоги своє життя. Ми звертаємося зі словами щирої синівської вдячності до сивочолих ветеранів, які пройшли через горнило бойовищ, а потім впродовж тяжких повоєнних років відроджували спаплюжену землю, піднімали з руїн заводи і фабрики, виявляючи героїзм уже на фронті трудовому.

Дорогі воїни-визволителі! Кияни глибоко шанують ваш життєвий подвиг, який для всіх прийдешніх поколінь залишатиметься взірцем стійкості, патріотизму і самопожертви в ім’я свободи рідного народу.

Міська влада столиці вважає справою честі і пріоритетним обов’язком робити все можливе, щоб на схилі літ жоден із вас не був обділений увагою і турботою. Соціальні програми, обсяг яких рік у рік зростає, спрямовані на першочергове забезпечення ветеранів ліками, належним медичним обслуговуванням, іншими видами допомоги. Будьте впевнені – ми ніколи не залишимо вас наодинці з труднощами і проблемами.

Шановні друзі! Від щирого серця вітаю вас з 59-ю річницею Великої Перемоги! Цього світлого і хвилюючого дня бажаю вам міцного здоров’я, щастя, достатку і довгих років життя!

Нехай нащадки будуть гідними нетлінної слави героїв-переможців і примножать її доблесним служінням своєму народові, надійно охороняючи  мир і спокій на батьківській землі!

З повагою Київський міський голова, голова Української партії «Єдність»

Олександр ОмельЧенко