Сімейного щастя вистачило на медовий місяць

Попри існуючі застороги, що базуються на народних прикметах високосного року, центральний Палац урочистих подій працює у звичному режимі. Більшість молодят беруть шлюб не звертаючи уваги на забобони.

Закохані, щасливі Роман і Світлана відповідали на застереження: «Наша любов переможе все!». Щоб довести свою правоту, вирішили зареєструвати шлюб 29 лютого 1980 року.

Після весілля молодята на тиждень майнули на курорт. Там усе і почалося… Їхніми сусідами виявилося теж молоде подружжя, тільки Олена і Максим, які одружилися на три дні раніше.

Коли Олена з Романом випадково зустрілися у коридорі, одразу ж впізнали одне одного і кинулися в обійми. Світлана подивувалася такій нестримній радості чоловіка від зустрічі з сусідкою. Виявилось, що Олена і Роман вчилися в одній школі і знайомі з дитинства.

Дві сім’ї подружилися одразу ж. Багато часу проводили разом, а коли повернулися до Києва – ходили в гості один до одного. Та з певного часу Світлана стала помічати, що її чоловік інколи гостює у друзів і без неї.

Якось Роман повернувся пізно, невеселий. Що ж сталося? Підійшов до дружини, пригорнув і сказав: «Ти розумна, вродлива, добра, але я її кохаю…».

Коли Світлана оговталася від такого удару, не стала благати чоловіка залишитися з нею. Розлучилися. Їхній шлюб тривав трохи більше місяця.

Нині і у Світлани і у Романа інші сім’ї. До речі, Роман нову сім’ю створив не з однокласницею Оленою, через яку розлучився із Світланою.

Тепер жінка згадує цю історію з посмішкою і каже: «Напевно, той шлюб не був схваленим на Небесах. Тепер ми з Романом просто хороші друзі».

А ось Романа виявилося нелегко розговорити на цю тему. Здається, він ображений на весь світ, а понад усе на Олену. Чоловік стверджує, що вона йому життя зіпсувала: розбила і шлюб, і серце. Про нинішню дружину він нічого не сказав. Тільки зазначив, що друге весілля у нього було не в високосний рік, і не в лютому.

Цю історію я розповіла друзям, які подали заяву на реєстрацію шлюбу ще у лютому. Вони посміялися і сказали: «Наша любов сильніша за все». Що на це скажеш?

P.S.

Я спробувала провести власне дослідження і опитала пари, що збираються взяти шлюб у цьому році. Чи вірять вони у нещастя високосного року? 60% про це взагалі не думають, 10 – і не знають про таку прикмету, 20 – побоюються, але весілля відкладати не збираються, і тільки 10% – сумніваються і поки навіть батькам не говорять про свої наміри створити сім’ю нинішнього високосного року.