У американців усе менше шансів розтовстіти

Американська влада продовжує боротьбу з епідемією  зайвої ваги, що охопила населення країни. З цією метою використовуються будь-які засоби – реклама, пропаганда і навіть... закони, що обмежують шанси американців розтовстіти.

Як повідомляє агенція «Асошіейтед Прес», зараз у деяких штатах США розглядають законопроекти, спрямовані на «зміцнення здоров’я» американців. Так, пропонується створити спеціальний державний комітет, який розроблятиме  програми боротьби з надлишковою масою тіла. У школах та інститутах планують запровадити систему обов’язкового контролю ваги (вона буде оцінюватися за так званим індексом маси тіла, тобто співвідношенням ваги до зросту). Якщо в школяра є проблеми із зайвою вагою, то йому пропонуватимуть пройти курс спеціального лікування. Нарешті, відповідно до нових законопроектів, будуть введені суворі обмеження на продаж продуктів, що несприятливо діють на здоров’я людей, – у першу чергу це стосується «фаст-фуда», тобто швидкої їжі.

«Статистика доводить, що без жорстких заходів ми ніколи не зможемо зупинити епідемію зайвої ваги, – заявила в інтерв’ю кореспондентові «Асошіейтед Прес» сенатор Валері Уиннер, автор одного з нових законопроектів. – Звичайно, запропоновані нами заходи трохи обмежать можливості людей задовольняти свої бажання, але вони допоможуть їм зберегти здоров’я. А це, вважаю, найголовніше».