Підозрюваний у смерті двох студенток

Міліція затримала підозрюваного в убивстві двох студенток, тіла яких було знайдено минулої неділі на Трухановому острові. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Станіслав Никитенко.

Він також заявив журналістам, що розшукується і напарник убивці. Особу затриманого поки що не розкривають. Інші подробиці також не повідомляються.

Нагадаємо, що тіла двох студенток першого курсу Київського державного педагогічного університету імені Драгоманова з різаними ранами на шиї були виявлені минулої неділі неподалік бази відпочинку «Чайка».

Документи – на вулицю, гроші – на наркотики

45-річний мешканець Троєщини після роботи завітав до кафе, а виходячи, виявив зникнення кейсу, де зберігалися цінні папери та велика сума грошей. Потерпілий про всяк випадок залишив бармену свій контактний телефон. Уже через кілька днів бармен зателефонував і повідомив, що кейс із документами знайшовся. Обкрадений помчав до кафе, але радість його виявилася передчасною: грошей так і не повернули.

Як повідомили в ЦГЗ ГУ МВС України в Києві, за допомогою бармена працівники Деснянського райуправління міліції встановили особу злодія. Ним виявився 25-річний місцевий житель. Після затримання з’ясувалося, що на дармові гроші злодій накупив наркотиків. Перевіряється його причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Таксист у Київ не повернувся

Працівники правоохоронних органів Деснянського району столиці розкрили жорстоке вбивство таксиста, скоєне півтора місяця тому. З’ясувалося, що чоловіка вбили заради грошей, забравши при цьому його автомобіль.

Тіло таксиста знайшли в лісосмузі в Козелецькому районі школярі. Розслідування злочину доручили оперативникам Деснянського райуправління, котрі на той час уже розслідували кілька викрадень таксі.

Усі матеріали були ретельно вивчені, після чого правоохоронці вийшли на слід трьох підозрюваних. Операція із затримання відбулася на автовокзалі в Сумах, де двоє з трьох зловмисників необачно з’явилися на краденій машині.

Затриманими виявилися 23-річний офіцер, який потрапив під скорочення, і недавній студент одного зі столичних вищих навчальних закладів. Основну провину вони поклали на свого товариша, затримати якого поки не вдалося.

З’ясувалося, що того фатального вечора на станції метро «Лісова» вони зупинили таксі і попросили підвезти їх у село Калинівку Броварського району. Коли ж таксист доставив «трійцю» на місце, там вони його і задушили. Тіло сховали в багажник і на цьому ж автомобілі вирушили в Чернігів. Ведуться пошуки ще одного члена банди.

«Завис» на дроті

На пульт централізованої охорони надійшов сигнал тривоги з квартири одного з будинків на вулиці Горького, що в Голосіївському районі столиці. На місце події негайно відправився патруль Державної служби охорони. Затримали 36-річного порушника спокою. Як з’ясувалося, між третім і четвертим поверхами той намагався несанкціоновано під’єднатися до телефонної лінії, через що і спрацював сигнал тривоги. Затриманого доставили в чергову частину Голосіївського райуправління.
мотиви правопорушення з’ясовуються.

Інф. «ВК»

Вибухонебезпечні

Працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області проведена блискуча операція по нейтралізації групи, що займалась реалізацією вибухових речовин і боєприпасів. У результаті проведення оперативних заходів із незаконного обігу вилучено 25 кілограмів тротилу, 5 кілограмів амоніту, понад кілограм гексогену.

Як розповів начальник УБОЗ ГУ МВС України в Київській області підполковник Сергій Сухонос, оперативним штабом було прийнято рішення про затримання осіб, причетних до торгівлі вибухівкою. Операцію вирішили проводити в момент чергового продажу вибухівки в селищі Гостомель. Затримано трьох жителів Київської області. Під час обшуку за місцем проживання затриманих правоохоронці виявили цілий арсенал: 4 кілограми тротилу, 9 артилерійських снарядів, 3 протитанкові міни, мінометну міну, гранату Ф-1, гранату Т-23 часів війни, 1250 патронів калібру 5,6 мм та авіаційну бомбу вагою 250 кілограмів. Порушено кримінальну справу, ведеться слідство.