Добросердна мода

У приміщенні Київського театру оперети відбулася благодійна акція «Весняний ранок» – показ нових моделей одягу для інвалідів. Свої колекції представили студенти Київського національного університету технологій і дизайну. Вони врахували фізичні вади, обумовлені характером захворювання, а також побажання хворих та людей, які їх обслуговують.

На жаль, в Україні немає жодної швейної фабрики, яка б виготовляла одяг для людей з обмеженими фізичними можливостями. З-поміж них чимало молоді, дітей, які теж прагнуть носити не лише зручні, а й модні речі.

– Ми розуміли, що крім нас, цій категорії населення ніхто не допоможе бути красивими, – розповіла студентка-модельєр Катерина Мишко. – Граючись з вихованця-ми київського садочка «Надія», зняла мірки і разом з однокурсницею Ганною Зволінською виготовили колекцію спортивного одягу для хворих на ДЦП. Яскраву, жовто-зеленого кольору, колекцію кофтинок і штанців ми назвали «Куди ведуть мрії».

На подіумі театру діти з радістю демонстрували ці вироби. Від їхніх усмішок посвітлішало у залі. Весь одяг із продемонстрованих колекцій вони отримали в подарунок.