Снідати – як імператор, вечеряти – як жебрак

Я знаю дівчину, яка постійно переймається своєю повнотою. Дав Бог їй пухкенькі щічки, справну статуру – радуйся. Так ні – копилить губи, стоячи перед дзеркалом, не розуміючи, що схожа на тих красунь з полотен Рубенса, якими й понині захоплюється увесь світ. Утім, краса української жінки для сильної половини людства теж асоціюється з вишневою соковитістю.

– Ви мислите категоріями позаминулого століття, – не погоджується з моїми доводами. – Погляньте, що нині твориться на подіумах, конкурсах краси!

– Що-що – одні кістки! І де взялася та мода на худість?

Виявляється, прийшла вона до нас з королівської Великої Британії. І започаткувала її Кейт Мосс, яка була аж надто витонченою. Це зараз вона трохи поповніла. За нею йдуть Стела Тенан, яка охоче рекламує верхній одяг від Шанель, неприродно худа та маленька Анні Уессон, яка дуже популярна у світі моди. Отож-бо надивилися наші красуні на ту худорляву красу – й гайда «сідати» на дієту та морити себе голодом. Бо ж так кортить бодай мізинчиком бути схожою на ту «зірку» з тонесеньким станом, яка  на екрані аж світить ребрами. У гонитві за такою фігурою дуже легко можна підхопити гастрит чи виразку шлунка. А хвороба, звісно, нікому не додає краси.

Особливо прикипають поглядом до того, що діється на подіумі, дівчатка-підлітки. І починають худнути й собі, навіть якщо ця надмірна стрункість для них зайва. Усі переконані в тому, що тоненький стан приваблює парубків. Не думаю, що хлопцеві аж надто приємно обнімати «колючку». І загалом, чи щасливими почуваються у житті ті, хто боїться з’їсти зайву цукерку, шматочок торта, морозиво?

Звичайно, стежити за своєю зовнішністю треба. Можна займатися задля фігури і водночас задля здоров’я спортом, вести активний спосіб життя і дотримуватися трьох правил: снідати – як імператор, обідати – як принц, а вечеряти – як жебрак. Добре поснідавши, не відчуватимеш голоду впродовж 8 годин. В обід треба так поїсти, щоб не зголодніти перед вечерею. І питання схуднути чи не схуднути само собою відпаде.