«Братство» знайшло нових ворогів – Євросоюз

«Досі нашим рівнем було дресирування місцевих органів влади. Тепер ми відродимо велику Україну», – заявив голова партії «Братство» Дмитро Корчинський під час її установчого з\'їзду.

Досі ця структура функціонувала у формі профспілки. Необхідність реєстрації партії Дмитро Корчинський пояснив «зміною правил гри у політиці», адже до цього «братчики» вважали, що «вибори – це фігня». Річ у тім, на думку Дмитра Олександровича, що «всі українські партії, крім комуністичної, створювались аби нажухати виборців». Особливе ставлення до КПУ аргументував тим, що вона ґрунтується на реальних речах, зокрема на ностальгічних настроях частини населення. Основні напрямки діяльності «Братства» пан Корчинський сформулював як «протистояння бюрократичному інтернаціоналізму» та «захист інтересів Ісуса Христа на всіх рівнях».

Його висновок: минає доба «крашених яєчок, тужливих пісень і цитування Тараса Шевченка», не годиться також орієнтація на ЄС та гроші закордонних фондів.

Колишній провідник УНСО пропонує створення Українсько-білоруського союзу, відновлення ядерного статусу держави, заохочення українців до придбання зброї, введення смертної кари для корумпованих суддів, ліквідація Кабміну… Керуватиме економікою при цьому Адміністрація Президента.

Аби довести, що ці заяви – не жарти, «братчики» відправили свої агітаційні групи маршрутами чотирьох українських фронтів до Брюсселя без жодних документів, необхідних при перетині кордону. Мета рейду – дістатись таким чином стін Європарламенту і вимагати скасування віз для українців.

Комерційна жилка у «братчиків» помітна. Їхній лідер упевнений, що незабаром у штабі «Братства» (розташованого, між іншим, навпроти аналогічної установи об\'єднаних есдеків) буде музей, куди водитимуть «піОУНят». А одну з картин на стіні він оцінив у кілька мільйонів доларів – звісно, на перспективу. Один із присутніх висловив припущення, що Дмитро Корчинський хоче стати монархом, «аби «придушити» пів-Європи».