Освіта на засадах благодійності

Відкритому міжнародному університету розвитку людини «Україна» виповнилося 5 років.

Він гучно заявив про себе на весь світ уже з перших років роботи, бо надавав якісну освіту дітям-інвалідам, сиротам та з малозабезпечених родин.

Президент університету «Україна», академік Петро Таланчук розповів, що «Україна» стрімко розвивається: за 5 років кількість студентів зросла у 16 разів і сягнула 25 тисяч. Є вже й перші випускники. «Україна» має 26 територіальних підрозділів у 16 регіонах нашої країни, де навчають із 50 спеціальностей. Із працевлаштуванням, як свідчить досвід першого випуску й попит на майбутніх фахівців, проблем теж не буде.

Петро Таланчук подякував за допомогу міністерствам освіти й науки, праці та соціальної політики, Комітету Верховної Ради з питань освіти й науки. Найбільшу вдячність, як він сказав і під час прес-конференції, і в концертній залі, – доземний уклін – він висловив Київському міському голові Олександру Омельченку, за сприяння якого не лише оплачується освіта дітей-інвалідів, сиріт та напівсиріт, а й розвивається навчальна й матеріально-технічна база університету. Міська влада виділила на це 9 мільйонів гривень. Лише нинішнього року – 5 мільйонів 200 тисяч. Завдяки цьому можна буде вдосконалити дистанційну освіту, потреба в якій досить велика, адже йдеться про навчання дітей-інвалідів. Вона й тепер на високому рівні, а невдовзі можна буде навчати вдома кожну дитину-інваліда. Звісно, для цього бажано мати гарний комп’ютер, але, на переконання ректора, досі це успішно робиться традиційним шляхом – за допомогою підручників і лекцій.

Попереду у навчального закладу – гарні перспективи. Невдовзі запрацює власна друкарня й не буде проблем із науковими та навчальними матеріалами. Ремонтують і переобладнують навчальні корпуси. Університет пишається призерами паралімпійських ігор, а керівництво й викладачі планують зробити соціальну політику ще кращою, турботу про студентів – ще конкретнішою.

На урочистості з нагоди ювілею прийшло чимало гостей. Вручив нагороди міської влади Олександр Омельченко. А перший заступник міністра освіти й науки Андрій Гуржій порадував працівників навчального закладу присвоєнням найкращим із них почесних звань «Відмінник освіти».

Вітали ювілярів голова Комітету Верховної Ради з питань освіти й науки Станіслав Ніколаєнко, перший заступник міністра праці й соціальної політики Іван Гнибіденко.