Перш ніж вулицю перейменувати…

На порядку денному вчорашньої сесії Київради стояло понад 50 питань. Засідання відбувалося без зайвих дискусій, по-діловому. Після затвердження порядку денного і депутатських запитів виступив народний депутат України Володимир Бондаренко, який розповів про ситуацію навколо виборів міського голови Мукачевого. Депутати прийняли заяву з цього приводу.

Серед ухвалених рішень – затвердження Положення про Головне управління правової політики КМДА та про порядок найменування об’єктів міського підпорядкування, вшанування пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у Києві. Ми попросили прокоментувати це голову постійної комісії Київради з питань самоврядування та інформаційної політики Олександра Чернікова.

– Рішення стосується не тільки перейменування деяких вулиць і площ, а й найменування нових об’єктів, – зазначив Олександр Михайлович. – Йдеться про питання, які небайдужі громадськості. Оскільки ці моменти завжди дискусійні, то спочатку потрібні висновки фахівців – культурологів, істориків тощо. Вони за поданням Київського міського голови мають утворити незаанґажовану фахову комісію, яка давала б відповідні рекомендації, спираючись на історичні факти, традиції тощо. А остаточне рішення – за сесією Київради.