Премія імені Івана Франка

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголошує прийом робіт на здобуття премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності.

Премію надають щороку до дня народження Івана Франка – 27 серпня авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, що спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершальному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення.

Премія (дві тисячі гривень кожна) надається за найкращу публікацію в друкованих засобах масової інформації; за найкращий твір у телевізійній сфері; за найкращий твір у радіомовній сфері; за найкращу наукову роботу в інформаційній сфері.

На здобуття премії можуть бути висунуті роботи окремих осіб і творчих колективів (не більш ніж п’ять осіб).

Премія може бути надана громадянам України, іноземцям та особам без громадянства.

На здобуття премії щороку до 1 травня Держкомтелерадіо України подаються такі документи: клопотання про надання премії з короткою характеристикою твору та його автора; примірник твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення; копія паспорта учасника.

Днем висунення твору на здобуття премії вважається день подання вказаних вище документів, прийом та підготовку яких здійснює Держкомтелерадіо.