Про політреформу, Мукачеве і Януковича

Учора відбулася прес-конференція Президента України Леоніда Кучми. Коротко про її найголовніші теми.

Про політичну реформу. Леонід Кучма вважає, що зміни до Конституції мають бути проголосовані ще раз на поточній сесії Верховної Ради. Це може статися вже після травневих свят. Коментуючи позицію політиків, які стверджують, що повторне голосування змін до Конституції суперечитиме Основному закону, президент сказав: «Хто так вважає, той погано знає Конституцію. Реформа потрібна всім. Зацікавлені в ній і КПУ, і СПУ, бо розуміють, що це необхідно державі».

Про Мукачеве. Президент не хоче робити поспішних заяв, які можуть виявитися помилковими, тому чекатиме висновків прокуратури і суду. «Слово честі, я особисто розмовляв із губернатором, із міліцією, із Службою безпеки, попереджаючи: ці вибори «під мікроскопом» розглядає світова громадськість. Вони дуже значущі для іміджу України. Тому Христом Богом просив: будь ласка, без жодних чорних технологій».

Про Віктора Януковича. Л.Кучма не вважає, що факти судимості в біографії Януковича можуть зашкодити йому як кандидату в президенти. «Мені стає трошки смішно, коли використовують як негатив цей фактор...» На думку президента, якби Янукович мав серйозні гріхи, його за радянських часів ніколи б не прийняли до КПРС.