Гра з користю для справи

Зробити День довкілля не формальним заходом, а наповнити його цікавим змістом вдалося відділу у справах сім’ї та молоді Шевченківської районної  адміністрації на території Ботанічного саду ім. Фоміна, провівши екологічну гру-екскурсію в рамках акції «Здорова людина – здорова нація» та двомісячника благоустрою серед шкіл району.

Метою заходу стало виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю, вдосконалення просвітницького, виховного досвіду в галузі охорони довкілля, розвиток почуття відповідальності за навколишній світ, поширення ідей Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» серед учнівської молоді району, організація творчого змістовного дозвілля, формування у молоді здорового способу життя та соціально-активної життєвої позиції, участь у благоустрої території району.

Під час акції команди шкіл садили дерева та прибирали територію саду, брали участь у конкурсах «Плакат екологічного спрямування», «Вироби з матеріалів-відходів», «Малюнок на асфальті», змагалися в екологічних конкурсах та вікторинах в екоігротеці.

Команди, які посіли призові місця, було нагороджено дипломами та пам’ятними подарунками від Шевченківської райдержадміністрації та Шевченківської районної організації Народно-демократичної партії, а решту команд – дипломами за участь.