Донцова ощасливить «Синім мопсом»

Майстер іронічного детективу, лауреат численних премій і найпопулярніший автор минулого року, письменниця Дар’я Донцова напередодні виходу своєї п’ятдесят першої книги «Концерт для колобка з оркестром» заснувала власну премію – «Синього мопса щастя», що приносить, за її словами, творчу удачу. Відзначати вихід своєї п’ятдесятої книги Дар’я Донцова відмовилася: «Це банально. Набагато веселіше святкувати видання п’ятдесят першої, рішуче переступивши круглу цифру».
Серед лауреатів нової премії – люди, які заслужили мопсів своєю щирою любов’ю до іронічного детективу. Так письменниця вирішила віддячити за руку допомоги, простягнуту одного разу їй як початківцю.

Агрипина Аркадіївна Донцова народилася 7 червня 1952 року в Москві. Її батько, Васильєв Аркадій Миколайович, був відомим радянським письменником. 1974 року Донцова закінчила факультет журналістики МДУ імені Ломоносова. Вона – лауреат численних літературних премій. За романами письменниці поставлено радіовистави і кілька телесеріалів. У березні минулого року на її честь закладено зірку на літературній Площі зірок у Москві.