Увесь світ театру – знову до нас у гості

Незабаром у столиці за підтримки Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини КМДА розпочнеться VI міжнародний театральний фестиваль «Київ Травневий». Урочисте відкриття – 20 травня.

Авторитет фестивалю не дає підстав сумніватися в тому, що цьогорічна програма  буде оригінальною і видовищною. Серед цьогорічних учасників фестивалю – маловідомий в Україні, але дуже модний у Росії і цілому світі  Центр драматургії і режисури О.Казанцеві та М.Рощина. Нині Європа в захваті від вуличних театрів. «Київ Травневий» надасть можливість українському глядачеві теж долучитися до мистецтва цих колективів – до нас приїде чеський вуличний театр КВЕЛБ та фантастичний італійський «Сіленце театр».

Незвичне для українських теренів театральне мистецтво запропонують мандрівні монахи стародавнього монастиря Г’юдмед (Індія, Тибет). Українські глядачі матимуть змогу ознайомитися з автентичним тибетським мистецтвом, споглядати справжні буддійські ритуали – сакральний спів і медитації, церемонію «Очищення Всесвіту». І, нарешті, будівництво Мандали Будди Безмежної Мудрості – вишуканого палацу з різнобарвного подрібненого мармуру та піску. Київська Мандала, яку тибетські монахи будували в Лаврі протягом тижня в 2001 році, стала першою у новому тисячолітті.

Не можна буде не послухати й народний спів Кореї. Самі корейці порівнюють музику з людським організмом: якщо західні ритми нагадують стукіт серця, то  корейську музику можна вподібнити до тихого дихання легень. Національний центр корейського традиційного виконавчого мистецтва представить свою програму «Танці та мелодії стародавньої Кореї».