Cвято стрітболу

Сонячного суботнього дня всі, хто проходив повз МакДональдз, що біля станції метро «Мінська», стали свідками «Кубка Оболоні» зі стрітболу. Уже третій рік поспіль Оболонська районна у м.Києві державна адміністрація проводить серед молодих учасників змагання з цього виду спорту за звання найкращої команди.

Стрітбол – гра, яка зародилася в бідних районах США і, по суті, є чимось на кшталт міні-баскетболу. Дві команди (по три гравці кожна) закидають м’яч в одне кільце протягом десяти хвилин або ж до подолання однією з них одинадцятиочкового рубежу. Все інше – за баскетбольними правилами.

Отож, усі команди були поділені на чотири групи: юнаки 14-15 років, 16-17 та 18 років і старші, а дівчата становили окрему групу. Поза  конкурсом змагалися зовсім маленькі учасники 1995 року народження, присутність яких приємно здивувала організаторів.

Всі команди-учасники аматорські, тобто у жодній з них немає тренера. Цього разу боротьба точилася між близько 70 командами, серед яких було заявлено п’ять дівчачих. Варто зауважити, що змагалася в основному молодь Оболоні, хоча були представники інших районів.

Переможці отримали футболки від райдержадміністрації, м’ячі від магазину «Інтератлетика», солодкі напої від ЗАТ «Оболонь» та запрошення на безплатний обід до МакДональдзу.

Перемогли «Епідемія» (юнаки 14-15 років) з Оболонського району, «Трусовщики» (юнаки 16-17 років) з Подільського району, «Андрики» (юнаки 18 років і старші) з Подільського району. Серед дівчат – команда «Болріджерс» з Оболонського району.
Перші три місця посіла школа № 226 (Оболонський район).