Оглядини Печерська і Голосієва

Триває весняний двомісячник з благоустрою районів. Чимало робіт уже виконано, проте попрацювати ще є над чим. Добре попрацювали Печерськ та Голосіїв. Але, звичайно, не все зробили, як хотіли. Однак до завершення двомісячника ще кілька тижнів – час, аби привести все до ладу, є.

Працю голосіївців та печерян оцінювала комісія на виїзному засіданні. Мандруючи автобусом вулицями районів, кожен з представників комісії мав змогу на власні очі побачити, що зроблено вже чимало. До благоустрою, окрім комунальних служб та громадських організацій, долучилися й мешканці цих районів. Лише за два місяці у Голосієві ліквідували 31 сміттєзвалище. Однак проблему зі сміттям до кінця ще так і не розв\'язано. Оскільки Голосіївський район – один із найбагатших на лісопаркові зони (65 відсотків території – зелені насадження), то бажаючих вивозити непотріб саме сюди – чимало.

Голосіївці доклали неабияких зусиль, щоб очистити кілька водойм, яких у районі 113. А прилеглі до них парки та сквери заманливо припрошують посидіти на новеньких лавках та погратися на облаштованих дитячих майданчиках. Голова Голосіївської РДА Тетяна Строкань розповіла, що у День довкілля студентство та учні старанно прибирали територію району і висадили чимало дерев.

Вулиці Печерська ошатно прибрані, дерева та бордюри акуратно побілені. Голова Печерської РДА Анатолій Коваленко звернув увагу присутніх на численні новобудови району, але тяжко зітхнув, бо «на жаль, це не культурні та не освітні заклади…» Кортеж наближався до Національного ботанічного саду. «Вигляд у нього нині зовсім не Національного. На жаль, це просто захаращений парк, який поділений огорожею», – зауважив Анатолій Андрійович.

Території, прилеглі до великих підприємств, прибрані «через одну» – тут свіжопофарбована синьо-біла огорожа, а далі – сірі облуплені стіни. Мабуть, їхні працівники думають, що  до завершення двомісячника встигнуть все зробити.

Підсумки виїзного засідання підбивали у Печерській райдержадміністрації. Заступник голови КМДА Михайло Поживанов зауважив: «Відчувається, що робота проводиться, але є ще над чим попрацювати».