«Арсенал» уже другий

Дві перемоги й одна поразка – таким є підсумок виступу київських клубів у звітному турі. Це – цифровий висновок. А подійовий стосується змін у турнірній таблиці: каноніри, вирвавши перемогу в принциповому поєдинку за місце в зоні УЄФА, обійшли земляків-оболонців і набули статусу другого клубу в столичній ієрархії.

«Арсенал» – «Чорноморець» – 2:1

До перерви господарі володіли незначною перевагою, проте пропустили прикрий гол: воротар Шуховцев, як на тарілочці, «підніс» м’яча Субашичу, а той «віддячив» за дарунок влучним ударом. Поновив рівновагу фірмовим «пострілом» із штрафного Кутарба: голкіпер одеситів, хоча й був особливо спритним до перерви, парирувати м’яч не зумів. А от після перерви, додавши в активності та винахідливості, моряки притисли канонірів до володінь Шуховцева, і вже страж воріт «Арсеналу» творив дива на останньому рубежі. Кульмінацією протистояння стала… 94-а хвилина, коли арбітр призначив штрафний у ворота гостей. Кутарба вдарив невдало, проте суддя надав арсеналівцю змогу реабілітуватися, чим, зрештою, й скористався Бабич, який виявився найрозважливішим на добиванні… Подейкують, що роботу служителя футбольної Феміди оцінили «двійкою», а наставник гостей Альтман на післяматчевій прес-конференції потішив присутніх філософською сентенцією: «Я мушу пояснити своїм гравцям життєві правила – щоб вони не опустилися нижче людської гідності. Ці правила такі: не шукай логіки в тому, що відбувається; шукай її в своїй поведінці, в собі. Не проси, не бійся, не стукай, гідно чекай на смерть. В іншому разі, можна позбутися людської гідності й опуститися до рівня сьогоднішніх вершителів людської долі».

«Шахтар» – «Оболонь» – 2:0

Гості не створили гідної конкуренції фаворитові й назагал обмежилися тільки опором. А пропустивши гол уже в дебюті, так і не знайшли контраргументів у відповідь. Бєлик, до речі, забив із центральної зони штрафного майданчика, де в той момент чомусь не було щільного заслону. А Вукич довершив справу, віртуозно спрямувавши м’яча в «дев’ятку» зі штрафного. За оцінками фахівців, «Оболонь» провела один із найгірших матчів у сезоні, що дало підстави її тренерові заявити на післяматчевій прес-конференції про фахову невідповідність більшості підопічних рівневі змагань. «На жаль, півкоманди сьогодні просто «відбували номер» на полі», – скрушно зауважив Петро Слободян. Інша подробиця стосується наставника господарів: Бернд Шустер неприємно подивував гостей з Києва далекою від загальноприйнятої жестикуляцією й натяками на те, що «Оболонь» є «молодшим братом» іншого столичного клубу – динамівського.

«Зірка» – «Динамо» – 0:1

«Блакитно-білі» володіли величезною перевагою в дебюті кожного з таймів. У ці хвилини, за свідченням очевидців, гості могли забезпечити й розгромний результат. Але насправді задовольнилися мінімальною перемогою завдяки голу, що його ударом головою провів Гіоане. Решту ігрового часу гра була в’ялою, з деякою територіальною перевагою «Зірки», яка могла протиставити чемпіонові хіба що цілковиту самовіддачу. Втім, обидва тренери зосталися розчарованими ставленням своїх підопічних до справи, а киянин Олексій Михайличенко навіть запевнив, що «впізнав» на полі тільки Реву, Яценка та Федорова… Повернення стопера національної команди Федорова до гри після кількамісячної перерви, що була зумовлена травмою, стало найприємнішою подією туру.