Із валізою чи ридикюлем?

Нещодавно в моєї зна-йомої поцупили сумку. Крадій виявився досить вправним, але даремно: нічого цінного там не було. До того ж сумка була старенька. Однак дівчина звернулася до міліції. Сумку знайшли того ж вечора в кущах. Але дівчина не схотіла її носити – вирішила купити нову.

На ринках міста в крамницях сумок – на будь-який смак: шкіряні, із замінника шкіри, чорні, коричневі, плямисті, сині, рожеві, навіть з хутра… Які сумки люблять жінки і чим керуються, вибираючи їх? Про це я запитав у представниць прекрасної половини людства, і ось що вони відповіли:

Людмила, студентка: «Я  не думаю про захищеність сумки від злодія, вона повинна просто мені подобатися».

Ганна, домогосподарка: «Головне, щоб сумка була зручною, мала таємну кишеньку. А купую сумки ті, що коштують не дуже дорого і мені подобаються».

Анджела, дизайнер: «Сумка повинна бути яскравою, привабливою, пасувати до одягу. А її надійність залежить від власника».
Хазяїн має пильнувати свої речі, особливо в транспорті. Якось я був свідком досить неординарної ситуації в тролейбусі. Кондуктор попросив дівчину сплатити за проїзд і та почала панікувати. Як з’ясувалося, з її сумочки витягли кругленьку суму – близько 700 гривень. Пасажири відреагували вражаюче: кожен прагнув заспокоїти потерпілу і передавав гроші, намагаючись зарадити її горю. Звісно, 700 гривень не зібрали, але допомогли бідоласі.
Моя подруга Юля радить: «Щоб запобігти крадіжкам, потрібно купувати сумку на короткій ручці на плече, яку можна в транспорті притиснути до себе. Рюкзаки теж зручні, але в них може залізти будь-хто».

Вибір сумок наразі дуже великий і коштують вони відповідно. Приміром, невеличку жіночу сумочку можна придбати за 40 гривень (не знаю, чи то правда, але мене запевняли, що вона шкіряна). Можливо, однак лаку на ній та фарби стільки, ніби це броня. Як на мене, таку сумочку лезом не поріжеш. Більші моделі коштують 50 – 120 гривень. Середні й великі сумки для продуктів – 10-15 гривень, стильні й сучасні – 30.

Чоловічі сумки не поступаються за ціною жіночим – 40-200 гривень, із найрізноманітніших матеріалів: водонепроникного волотна, болоньї тощо. Є складні й розкладні, які помістяться в кишені, а покласти до них можна телевізор.

Сумки для подорожі можна придбати за 70 і за 300 гривень, набір дорожніх обійдеться дорожче – у 400 – 700.

Рюкзак для школярів коштує 30 – 90 гривень (це на ринку), у магазині доведеться заплатити на 10 – 30 відсотків більше.
Тож купуйте сумку зручну, красиву, і не забувайте, що її надійність залежить тільки від вас.