Як розправляються з місцевим самоврядуванням

Українська партія «Єдність» висловлює обурення діями окремих політичних сил, які, використовуючи владний потенціал, сьогодні спрямовують свої зусилля на дискредитацію та розправу над сільськими, селищними, міськими головами, що не поділяють їхніх політичних поглядів або непоступливо стоять на захисті інтересів місцевого самоврядування.

Невипадковим є «збіг обставин», при яких питання дострокового припинення повноважень цих посадових осіб чи за рішенням місцевих рад, чи за звинуваченнями в корупційних діяннях, чи за фактами надуманих кримінальних злочинів стосується лише представників Української партії «Єдність» чи інших сил, опозиційних до соціал-демократичної партії України (об’єднаної).
Усі вказівки головам державних адміністрацій, правоохоронним органам надходять з Адміністрації Президента України. Хіба не свідченням цього є ігнорування клопотань про відзначення державними нагородами найкращих сільських, селищних, міських голів, неприйняття законів або накладання на них вето, про комунальну власність, розмежування земель державної і комунальної власності, міжбюджетні відносини, податок на нерухомість. Можна спрогнозувати, що не буде внесено змін до Конституції України та чинних законів, які регулюють питання місцевого самоврядування, особливо тих, що стосуються чіткого розмежування повноважень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, утворення обласних і районних рад, виборів керівників області і району, адже правовий хаос дає змогу державним адміністраціям повноцінно використовувати адміністративний ресурс.

Ми вимагаємо припинити свавілля політичних сил, правоохоронних та судових органів щодо місцевих рад міст та селищ Василькова, Тернополя, Боярки, Оріхова, Гуляйполя, Лиманського, Красного Луча, Нової Водолаги, Вишгорода, Рокитного, Болграда, Мукачевого та інших, які стали заручниками політичних ігор.

Ми вимагаємо негайного законодавчого врегулювання меж правової діяльності всіх владних інституцій нашої держави.