Реквієм по Чорнобилю

26 квітня біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії відбувся мітинг-реквієм, присвячений 18-м роковинам аварії на ЧАЕС.

У цей пам’ятний день сама природа немовби намагалася нагадати людям про їхнє невдячне ставлення – сонячні вихідні несподівано змінив похмурий холодний понеділок.  У таких доречних природних декораціях, під символічні постріли і мінорну музику відбувалося покладання вінків і квітів до пам’ятника від Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Київської дміськдержадміністрації, районних органів влади, громадських організацій і вдів ліквідаторів наслідків на ЧАЕС.

У зверненні до учасників мітингу міський голова Олександр Омельченко нагадав, що у Києві проживає 16 тисяч інвалідів-чорнобильців. Цього року на забезпечення їхніх потреб міська влада виділила 60 млн. гривень. Водночас народний депутат України Валерій Асадчев торкнувся багатьох нерозв’язаних проблем чорнобильців, які з роками, на жаль, стають все менш актуальними для влади. Це передусім стосується забезпечення житлом, ліками і своєчасною медичною допомогою.