Вони слухають душею

Ви знаєте, як липа шелестить у місячні весняні ночі? На жаль, юні красуні, які взяли участь у конкурсі краси «Міс нечуюча красуня Києва-2004», ніколи не чули цього п’янкого для юного серця звуку. Але це аж ніяк не заважає їм бути красивими, кохати і бути коханими.

Нині в Україні, за словами керівника київської організації УТОГ Михайла Левицького, проживає понад 60 тисяч глухих людей. Серед киян – таких 4 тисячі. «Але, повірте, – веде далі пан Михайло, активно жестикулюючи руками, – ця вада не відбивається на їхньому житті. І вони, як і всі інші люди, хочуть працювати, зустрічатися, спілкуватися, та що й говорити, вибирати зі свого оточення найвродливіших».

Ось і цього разу  в культурному центрі Українського товариства глухих відбувся четвертий, з 2000 року, конкурс красунь. Найбільше «представництво» мали студентки університету «Україна» та шкіл-інтернатів №№ 6, 9 та 18.

Програму конкурсу побудували таким чином, що, не чуючи жодного звуку зі сцени від його учасниць, частина  глядачів спостерігала  тільки за рухами рук цих дівчат, а інша мала змогу чути «дослівний переклад» ведучої.

Ви, мабуть, не повірите,  але від дівчат з вадами слуху я почув більше інформації про їхні вподобання, симпатії та любов до рідного міста… Зокрема, під час творчого конкурсу юні учениці та студентки могли вільно рухатися під будь-яку мелодію, яка звучала з гучномовців, і це при тому, що вони повністю глухі. Правду кажуть, що людина слухає не вухами, а душею.

Щодо переможниці, то нею стала Юлія Громадська, яка вже за кілька днів розпочне свою підготовку до всеукраїнського змагання, перемігши в якому матиме змогу виступати на світовому форумі під егідою ООН. А там, дивись, і запримітять її голлівудські режисери, як, наприклад, найсексуальнішу жінку планети минулого року Холі Бері, яка, до речі, також не чує на одне вухо.