Не панікуймо без причини!

Уже вкотре телефонують до нашої редакції стурбовані читачі і просять з’ясувати причину масового вирубування дерев. Проте стурбованість є перебільшеною, тому що у переважній більшості зрубані дерева справді надто старі і сухі, і відповідно, небезпечні для людей.

З цієї ж причини зрізають сухі тополі і берези на території школи-садка «Витоки», що на вулиці Маршала Гречка, 18-б. За словами директора закладу Тетяни Сезоненко, недавно сухе дерево впало неподалік того місця, де гралися діти, але слава Богу, нікого не поранило. Як запевнив «Вечірку» директор міської станції із захисту зелених насаджень Валерій Воронін, дерева зрізають згідно з міською програмою «Про зняття сухих і аварійних дерев». Їх стан вивчали спеціалісти із «Зеленбуду». А сам процес вирубування узгоджений з екологічною комісією.

Справді, пні старі і трухляві. До того ж вони такі величезні в діаметрі, що не доводиться сумніватися у поважному віці зрізаних дерев. Навіть прикро, що люди часом більше переймаються життям дерев, аніж своїх же дітлахів, що гуляють під небезпечними тополями. Чи, може, просто пилка гуде надто гучно…