Святошин пишається творчими дітьми

Нещодавно завершилося планове вивчення досвіду роботи святошинських освітян – працівники Головного управління освіти столиці спілкувалися з учнями, вчителями загальноосвітніх і спеціалізованих шкіл, гімназій, ліцею, шкіл-дитсадків, батьками. Серед десятків висновків є й такий, що останнім часом діти й підлітки цього району стали дедалі частіше перемагати на загальноміських олімпіадах. Приміром, із української мови та літератури, гандболу.

І це – не випадково. Голова району Володимир Мазепа, його заступники, народні депутати України Володимир Бондаренко, Валерій Асадчев, депутати Київради та райради дбають про духовний і фізичний розвиток молоді постійно. Навіть свято торік започаткували – «Таланти твої, Україно».

Цьогорічне свято зібрало в актовій залі 304-ї середньої школи 12 обдарованих дітей, котрі перемогли у номінаціях «Учнівський олімп», «Інтелект та наполегливість», «Наукова акція», «Грація і сила», «Мистецтво і натхнення», «Праця та майстерність», і 113 їхніх однолітків, котрі теж чимало досягли. Володимир Мазепа особисто вручив 22 педагогам Почесні грамоти й Подяки за те, що зуміли посіяти в дитячих серцях розумне, добре й вічне і перемогти в номінації «Вчителі-наставники». Його заступниці Ольга Лопушанська і Наталя Пазенко, начальник Управління освіти й науки Галина Терпиловська вручали персональні грошові премії голови району. 113 обдарованим святошинським дітям і підліткам дісталися подарунки від депутатів – плеєри, радіоприймачі, калькулятори.

Святошинський район віддавна славиться дитячими творчими колективами. Звичайнісінька середня школа чи Центр позашкільної творчості дітей та юнацтва можуть мати хор чи танцювальний ансамбль зі званням зразкового колективу України. Про спортивні досягнення в районі особисто дбає районний голова, сам завзятий футболіст. Треба було бачити, яке враження справила на зібрання гандбольна команда 17-ї спортивної школи – усіх гравців винагородили за здобуття першого місця в Києві й побажали перемогти у змаганнях юнацьких спортивних команд України.

Наталя Пазенко розповіла, що директорку однієї зі шкіл Калмикії (Російська Федерація) приємно здивували і таланти школярів, і те, яка робота з ними проводиться, і те, як шанобливо дослухаються педагоги до думки своїх вихованців. Візит гості збігся із Днем самоврядування у райуправлінні освіти. Всі «командні пости» успішно зайняли старшокласники, невимушено й компетентно відповідали на телефонні дзвінки народного депутата України Володимира Бондаренка, голови району та його заступників, учителів, батьків, – телефон у РУОН, як завжди, практично не вмовкав. А підбиття підсумків цього заходу перетворилося на нараду однодумців, які бажають поліпшити навчальний процес і зробити життя школярів змістовнішим і цікавішим.