Штормове попередження

Центральний матч 22-го туру, що відбудеться завтра, зведе на головній спортивній арені країни претендентів на місце в зоні УЄФА – київський «Арсенал» і «Чорноморець» з Одеси. Суперників очолюють і тренери з іменем – В’ячеслав Грозний і Семен Альтман.

Команди змагалися тричі, й одесити досі не пізнали смаку перемоги над киянами. Більше того, їм лише одного разу поталанило уникнути поразки в цьому протистоянні: восени минулого року «Чорноморець» і «Арсенал» задовольнилися нічиєю, обмінявшись голами (Косирін і Островський) на полі Центрального стадіону Чорноморського пароплавства. Назагал каноніри відзначилися п’ятьма влучними ударами, проте в їхньому складі вже немає жодного з тих стрільців (єдиний із заявлених – оборонець Чернов – виступає за ЦСКА, фарм-клуб арсенальців). Зате моряки нинішнього сезону неодмінно забивають бодай один м’яч у гостьових поєдинках… «Оболонь» зіграє в Донецьку проти новоспеченого фіналіста національного кубка. Восени «Шахтар» з неабиякими труднощами виграв у Києві – 4:3. А третій столичний клуб – динамівський – гостюватиме в Кіровограді, де вже забив аж 17 м’ячів у п’яти попередніх зустрічах із «Зіркою». А взагалі, починаючи з листопада 1995 року, «Динамо» та «Зірка» змагалися між собою 11 разів, і кияни взяли гору в десяти матчах (програвши один) із загальним рахунком 38:7! Восени «блакитно-білі» перемогли кіровоградців завдяки двом «сухим» голам Гусєва та Милевського. І цього разу підопічні Михайличенка будуть без Онищенка, Нанні та Гусина, проте повернення останнього до строю очікується наступного тижня. Натомість Федоров, Несмачний і Дмитрулін уже готові долучитися до гри.

Отже, 22-й тур: «Арсенал» – «Чорноморець» (НСК «Олімпійський», 17.00, арбітр Зубарєв із Слов’янська, делегат ФФУ Балакін із Київщини). «Зірка» – «Динамо» (17.00, одесит Абросимов і Зв’ягинцев із Донецька). «Шахтар» – «Оболонь»  (17.00, львів’янин Шандор і дніпропетровець Шнейдерман). «Карпати» – «Іллічівець» (17.00, Ярковий з Фастова і киянин Решко). «Борисфен» –  «Металург» Д. (17.00, херсонець Жосан і киянин Вихров). «Металург» Зп. – «Ворскла – Нафтогаз» (17.00, киянин Дзюба й ужгородець Теметєв). «Кривбас» – «Волинь» (19.00, харків’янин Кран і киянин Татулян). «Дніпро» – «Таврія» (17.00, киянин Шебек і кіровоградець Махно).