Ігри довкола «чортової дюжини»

Протягом трьох перших травневих днів у місті Каховка Херсонської області за підтримки Президента України відбудеться  13-й Міжнародний фестиваль «Таврійські ігри». В музичній частині візьме участь «чортова дюжина» відомих українських артистів, а також зарубіжні гості.

Серед гостей – німецька група «Haddaway» та датський колектив «Nevergreen», «Леприконси» – білоруси, росіяни – «Глюкоза», «Агата Крісті», «Рефлекс», Андрій Губин. Вони та найпопулярніші українські музиканти будуть виступати на вечірній сцені, денна ж сцена надаватиметься молодим українським виконавцям. Неодмінна умова для всіх учасників – дотримання принципу живого звуку.

«Таврійські ігри» – фестиваль номер один в Україні, – впевнений Вадим Красноокий, лідер групи «Мед Хедз». – Вдома нам ще не доводилося виступати на сцені такого рівня». «Божевільні голови», як і Олена Вінницька, дебютуватимуть на фестивалі.
Група ж «Агата Крісті» приїжджає на «Таврійські ігри» втретє, але два попередні візити відбулися понад десять років тому. «Наша подорож на теплоході «Леся Українка» була незабутньою, – пригадують брати Самойлови, – кілька років опісля ми жили на ньому, але вже в Києві, на причалі. Роки між перебуванням на цьому кораблі були найяскравішими в нашому житті».
Всі артисти на фестивалі, перебіг подій якого транслюватимуть на всю країну, прагнуть показати «вищий пілотаж», вразити новою програмою.

Олександр Понома-рьов співатиме англомовні пісні, Ані Лорак – композиції з нового альбому. «Нині я виступаю лише в супроводі музичного колективу, з яким підготувала яскраве аранжування до всіх пісень, – каже співачка. – Думаю, 13-й фестиваль має бути для мене найцікавішим за всю історію «Ігор». Взагалі, після того, як я записала в Лос-Анджелесі англомовну пісню «13» зі мною почали траплятися дивні збіги – то я їду на концерт у 13-му вагоні, то виступ запланований на п’ятницю, 13-те.»

Не страждає на забобони Сашко Положинський – його бабуся, що народилася саме 13-го числа, навчила нічого не боятися. «Неприємності  можуть трапитися в будь-який день, багато що залежить від самої людини – від  настрою, внутрішньої  сили та від  прихованої  енергетики», – впевнений Сашко. А «Тартак» планує на фестивалі зіграти свої хіти, а також кілька пісень із нового альбому, який ось-ось має вийти. «Оскільки ми, на жаль, не дуже часті  гості  на «Таврійських  іграх», то й вигадувати щось незвичне нам не потрібно, бо тамтешня публіка ще не занадто «розбещена» нашими виступами, – кажуть музиканти, – можливо, вдасться привезти на фестиваль декого з наших друзів  – музикантів, з якими разом  записували альбом  «Система нервів».

Ірина Білик вірить в знаки та знає, що нічого не відбувається випадково. «Але особисто для мене число 13 – знак успіху, – розмірковує артистка. – Я живу на 13-му поверсі...  „Таврійські Ігри» – це протиставлення всьому тому незвіданому, що може викликати сумнів чи тривогу».

Особливо ж відповідально до свого виступу на «Іграх» ставиться Руслана, адже цілком логічно розцінює його як генеральну репетицію перед «Євробаченням» у Стамбулі. Відбудеться прем’єра конкурсної англомовної пісні «Дикі танці». В Руслани фестиваль, як і у багатьох, викликає ностальгію: «Презентація «Гуцульського проекту» відбулася тут –  ще тоді, коли майже нічого не сталося у моїй творчості в порівнянні з днем сьогоднішнім. Лише кілька пісень, щире захоплення давньою культурою та віра, що ця культура жива і сильна настільки, що зможе подолати будь-які гори та перешкоди».

У «Таврійських іграх» також  візьмуть участь Наталя Могилевська, «Грін Грей», «Алібі», «Тріада»,  Аліна Стародумова (володарка Гран-прі фестивалю «Чорноморські ігри»), Віталій Козловський (переможець проекту «Шанс»).

Крім музичної програми, можливість розважитися надасть пивний чемпіонат і спортивні заходи. Всеукраїнський конкурс «Королева України» відбудеться 2 травня. Збере він 26 найвродливіших дівчат з усієї нашої країни.