Сержант Кристя діяв по-геройськи

До чергової частини головного управління МНС України в м.Києві надійшло тривожне повідомлення:  на вул. Кондратюка, 4-б, що на Оболоні, на дев’ятому поверсі горять балкони двох квартир. Не гаючи часу, до місця пригоди було направлено підрозділи пожежно-рятувальної служби столиці. Як повідомила старший інженер центру громадських зв’язків столичних рятувальників Наталія Бистра, ще здалеку було видно стовп диму і вогню, а в задимленому будинку відрізані від зовнішнього світу люди прохали про допомогу. Пожежа виявилася підвищеної складності, тож на допомогу прибули додаткові сили з найближчих пожежних частин міста.

У вікні однієї з квартир на дев’ятому поверсі з’явилася жінка з немовлям, що благала про допомогу. Самостійно вийти з помешкання через сильне задимлення вона вже не могла. Але виникли деякі труднощі, бо дістатися до її квартири за допомогою автодрабини рятувальникам не було можливості. Тоді пожежник 14-ї частини молодший сержант Сергій Кристя через балкон сусідньої квартири пробрався до задимленого  помешкання. Аби не ушкодити малюка, загорнув дитину у вологий рушник і разом із матір’ю переправив до сусідньої квартири. За кілька секунд їх з допомогою колінчатого підйомника спустили прямо в руки лікарів. Їхньому життю та здоров’ю вже нічого не загрожувало. Сходами рятувальники вивели ще близько трьох десятків мешканців.

Як стало відомо, займання сталося в одній із кімнат квартири на дев’ятому поверсі, де, за словами сусідів, уже кілька днів поспіль господар разом із друзями розпивали спиртні напої. Найімовірніше, пожежа сталася через необачно залишений незагашений недопалок. Першими на допомогу бідолахам прийшли сусіди. Молода жінка та чоловік із сусідньої квартири через вікно загального коридору витягли двох людей і провели їх униз. Врятовані відразу ж зникли. Але не все так добре закінчилося. Під час гасіння вогню на балконі цієї квартири виявили труп невідомого чоловіка, який дуже обгорів і встановити його особу поки що не вдалося (можливо, це був один із гостей).

Повністю ліквідувати пожежу вдалося о 20.38 з допомогою особового складу з 8 підрозділів пожежно-рятувальної служби, а також 13 одиниць пожежної та спеціальної техніки. Квартира, де сталося займання, майже повністю вигоріла, вогонь пошкодив меблі та інші речі господарів двох сусідніх квартир. За попередніми підрахунками, загальні матеріальні збитки становлять близько 100 тисяч гривень. Завдяки ж оперативним діям пожежно-рятувальної служби, господарям збережено матеріальних цінностей більш ніж на 300 тисяч гривень.

Інф. «ВК»