Журналістському братству–45

Сьогодні в українських журналістів – свято. Бо саме 23 квітня, 45 літ тому, було засновано нашу професійну громадську організацію – Спілку журналістів України. П’ять із них добровільне об’єднання працівників засобів масової інформації має статус Національного.

У спілчанських лавах зараз майже 14 тисяч журналістів. Серед них, звичайно, переважають авторитетні й відомі газетярі, ведучі телевізійних і радіопрограм, керівники шанованих видань, що, незважаючи на велику й незавжди сумлінну й чесну конкуренцію, доносять до людей правду з провладного олімпу, відстоюють інтереси громадян, дбають про розбудову й утвердження незалежної Української держави.

Залишаються вірними професійній спілці й ті, хто, чесно віддавши не один рік життя неспокійній роботі у ЗМІ, стали народними депутатами, політичними та громадськими діячами. Це, безсумніву, додає ваги й авторитету нашій спільноті. Але набато важливіше й приємніше, що останніми роками побільшало в нашому об’єднанні тих, хто тільки опановує ази медійної справи. Бо це свідчить не лише про велике майбутнє Національної спілки журналістів та її добрих традицій, а й про визнання та підтримку курсу, обраного нинішнім її керівництвом.

На жаль, нам, журналістам, як нікому іншому, рідко видається мовити добре слово на адресу колег. Тож сьогодні, в суто наш професійний, хоча й не дуже круглий та солідний ювілей, щиро привітаймо один одного!

Дай нам, Боже, добра, злагоди, професійної солідарності й толерантності у стосунках між собою, мудрості й мужності в нашій нелегкій і з кожним роком усе небезпечнішій професії.

Будьмо здоровими і хай ніколи не полишає нас творче натхнення та журналістська удача!