Депутати оперативніше ухвалюють рішення

Учора відбулося чергове пленарне засідання VII сесії Київради. Наступне засідання планують провести 29 квітня. Такий порядок розгляду нагальних питань міського життя – двічі на місяць – дасть змогу зосереджуватися на докладному їх розгляді і ухваленні більш виважених рішень.

Серед найцікавіших учорашніх рішень назвемо лише кілька. Скажімо, депутати створили ЗАТ «Київміськоформлення» і надали в постійне користування Шевченківській райраді земельні ділянки для комплексного відродження історичного середовища та забудови урочища «Воскресенський Яр» у межах вулиць Кудрявської, Петровської та Смирнова-Ласточкіна. Відтепер у столиці працюватиме комунальна аварійно-рятувальна «Київська служба порятунку». Прийнято Програму сприяння місцевому самоврядуванню та підтримки діяльності органів самоорганізації населення в Києві на 2004-2006 роки. Затверджено перелік природоохоронних заходів для їх фінансування цього року. Це дасть змогу розпочати боротьбу зі шкідниками дерев, зокрема, каштановою міллю.

На жаль, після жвавого обговорення відкладено розгляд питання про порядок найменування об’єктів міського підпорядкування, вшанування пам’яті видатних діячів, встановлення пам’ятних знаків у Києві.