Торт «Анничка»

Для тіста: 5 сирих яєць, 170 г цукрової пудри, 50 г мигдалю, сік і цедра 0,5 лимона, 30 г цукрової пудри для білкової піни, 180 г борошна, 50 г вершкового масла або маргарину. Для начинки: по 150 г вершкового масла і цукрової пудри, 2 банани.

Жовтки розтерти з цукровою пудрою, додати ошпарений очищений подрібнений мигдаль, сік і терту цедру лимона, добре перемішати. Білки збити в міцну піну, додати цукрову пудру, борошно, розтоплене масло й обережно змішати з жовтковою масою. Форму змастити маслом, обсипати борошном, вилити в неї тісто і випікати в духовці на маленькому вогні.

Приготувати начинку: масло розтерти з цукровою пудрою, додати очищені натерті на тертці або розім’яті виделкою банани, перемішати.

Готовий охолоджений торт розрізати по горизонталі, покрити обидва шари банановою масою і прикрасити шматочками банана.