«Єдність» готуватиме сани влітку

Наслідки політичної реформи для Києва обговорювалися під час наради активу районних та міської організацій Української партії «Єдність».

Голова партії Олександр Омельченко не зміг узяти участі в засіданні, оскільки в той час зустрічався з Президентом України. Позицію київського мера озвучив його заступник Володимир Яловий. Незважаючи на своє негативне ставлення до прийнятого закону про місцеві вибори на пропорційній основі, сьогодні Олександр Омельченко закликає адаптуватися до цієї політичної реальності. Це значить, що наступному складу Київради доведеться займатися не лише соціально-економічними питаннями, а й опановувати політичну гру. «Єдність» – партія влади в Києві, – йшлося в промові. – Не треба боятися використовувати свій адміністративний потенціал».

Один із основних недоліків діяльності партії, за словами Володимира Ялового, полягає в недостатній активності районних організацій.  Більше уваги слід приділяти й молодіжному крилу «Єдності», яке нині створюється. Поки що молодіжний штаб постійно працює тільки в Дарниці. Голова Солом’янської парторганізації Олександр Стасюк наголосив, що треба вже зараз працювати зі студентським самоврядуванням, поки цим не зайнялися інші партії. Цю думку він підтвердив історією однієї студентки Національного авіаційного університету. Коли вона вирішила вступити до «Єдності», її попередили, що швидко переведуть з бюджетної форми навчання на контрактну.

Член президії Київської організації «Єдності» Михайло Сирота наголосив, що інші партії відомі киянам завдяки активним виступам на масових мітингах, культурних акціях.

Олександр Омельченко вважає, що вже час готуватися до виборів 2006 року, аби, подолавши тривідсотковий бар’єр, увійти до Верховної Ради, а також обрати мера столиці зі своїх лав. Керівники районних парторганізацій вірять у реальність цієї мети, оскільки соціальною базою «Єдності» називають середній клас, а він становить понад вісімдесят відсотків киян.