Нові маршрути

Підприємства міського пасажирського транспорту перейшли на весняно-літній режим роботи, аби встигати возити пасажирів до садово-городніх ділянок і місць масового відпочинку.

Деякі зміни відбулися в маршрутній мережі наземного пасажирського транспорту. Відкрито чотири нові тролейбусні маршрути: №31(вул. Милославська – залізнична станція «Зеніт»), №39 (станція метро «Академмістечко» – просп. 50-річчя Жовтня), №40 (вул. Кадетський Гай – вул. Димитрова), №41 (станція метро «Святошин» – вул. Тулузи) та новий автобусний маршрут №14 (станція метро «Нивки» – Лісорозсадник). Задля якісного обслуговування пасажирів змінили шляхи слідування автобусних маршрутів №12 (Солом’янська площа – вул. Ізюмська) і №30 (станція метро «Академмістечко» – санаторій «Лісова поляна»).
Через масовий наплив людей у свята – Перше травня, День Перемоги, День Києва – транспортники працюватимуть у посиленому режимі, з подовженням часу роботи. У поминальні дні (з 18 до 21 квітня та 9 травня) на маршрути нададуть додатковий автотранспорт.

Південно-Західна залізниця на п’яти приміських напрямках збільшила кількість електропоїздів.

Для обслуговування садівницьких товариств, городніх ділянок і місць масового відпочинку в приміському сполученні комунальні автопарки готують транспорт, що спроможний перевозити якнайбільше киян, особливо в передвихідні та вихідні дні. Уже запрацювали 59 приміських маршрутів (у робочі дні на лінію виходить 119 автобусів, у вихідні – 126). Водночас перевізники інших форм власності виведуть на 49 маршрутів 513 маршруток.

 Задля зручності пасажирів кожний напрямок приміських маршрутів починається від станцій метрополітену, скоординовано графіки руху поїздів метро з прибуттям та відправленням приміських автобусів.

Навігація розпочалася 9 квітня і комунальна судноплавна компанія «Київ» перевозить пасажирів теплоходами «Восход» на швидкісній лінії Київ – Канів – Тарасова гора щодня (крім понеділка та вівторка). Ними можна дістатися до Ржищева, Ходорова, Григорівки та Канева. Улітку відновлять улюблені киянами екскурсійно-прогулянкові рейси по Дніпру.

У суботу, неділю та святкові дні ВАТ «Київський річковий порт» відкриває лінії приміського сполучення «Річковий вокзал – Гирло Десни – с.Річище» та «Річковий вокзал – с.Зазим’є».