Голосіївці вшанували визволителів

У ці квітневі дні міста-герої Одеса і Керч відзначають 60-річчя визволення від фашистської навали. У Голосіївському районі столиці мешкає 40 учасників тих буремних подій, яких і вирішили урочисто вшанувати.

Голова ради ветеранів району Михайло Шаля відзначив важливість співпраці з районною адміністрацією, завдяки якій успішно втілюються в життя умови Угоди,  підписаної 2003 року, одним із пунктів якої є виховання у молоді патріотичних устремлінь. Учасники визволення Одеси й Керчі розповіли молодим про історичні події, учасниками яких їм довелося бути, поділилися спогадами про важкі бої, згадали своїх бойових товаришів.

Голова райдержадміністрації Тетяна Строкань пообіцяла, що влада й надалі докладатиме усіх зусиль, аби ветеранам, їхнім дітям, онукам і правнукам жилося і працювалося краще. Подякувавши фронтовикам за ратний подвиг і побажавши їм міцного здоров’я та довголіття, керівник району вручила ветеранам подарунки і квіти.

Заіскрилися сльози на очах присутніх, коли зазвучали мелодії їхньої молодості у виконанні хору «Червона гвоздика» та соліста Юрія Мілютіна, а також українські народні пісні, які співали учні музичного училища імені Глієра Ірина Українець, Микола Міжевич та інші.