Живиця – від жіночого центру

Воскрес Христос – воскресне Україна! Підніметься й возвеличиться духовно.

Бо ж у нас – такі глибинні народні джерела – від бабці-діда й ген-ген у глибину століть, які дають живицю дереву українського родоводу. Тож цього світлого Великоднього тижня Київський міський Центр роботи з жінками організував виїзні зустрічі з майстрами народної творчості, керівниками музеїв, які дбають про культурну спадщину, відроджують національні традиції України.

На гостинець – паски і ткані серветки-обереги – роботи народної майстрині Валентини Верес узяли директор Центру Галина Гончарук та керівник започаткованої програми «Молодіжна гімназія» Наталія Орловська. Вони відвідали Національний музей Тараса Шевченка, фольклорний колектив «Берегиня», Музей народної архітектури і побуту України, що в Пирогові, музей Івана Гончара, жіночий центр «Спадщина», бібліотеку імені С. Васильченка, народну майстриню Надію Шелкову, яка виготовляє обереги-символи – фігурки із солоного тіста й розмальовує їх.

Кожен із цих колективів несе киянам світло – і скарбницю української духовності Музей Тараса Шевченка, і кімната «Світлиця» при бібліотеці імені С. Васильченка, де проводять для дітей уроки українознавства… Найактивніші оборонці традицій, популяризатори народної культури одержали подарунки.

Це вже друга така поїздка, організована Центром. Перша була на Різдво. А ви давно пили з народного джерела? Не відкладайте – то ж така живиця для душі…