З уточненням «вперше»

Перемога, нічия і поразка – такий підсумок виступу київських команд у двадцятому турі чемпіонату країни. І кожний результат можна доповнити визначенням «уперше»: динамівці вперше забили аж чотири м’ячі в Донецьку; каноніри з «Кривбасом» уперше розійшлися миром; оболонці вперше пропустили гол і програли маріупольцям у рідних стінах.

«Шахтар» – «ДИНАМО»

Розгром гірників започаткував «латвійський стрілець»: опинившись з м’ячем на лівому куті площі воріт, Верпаковськис без вагань ударив – і поцілив у ближню «дев’ятку». Вельми схожий гол у ворота «Барселони» провів свого часу Ребров… І вдруге м’яч опинився в сітці «Шахтаря» після стрімкої контратаки, що її здійснили кияни на центральній осі: скориставшись неузгодженістю у взаємодіях Пажина та Попова, Ринкон «протаранив» оборону господарів і закотив «смугастого» в порожні ворота. Два чергових м’ячі також побували за спиною Плетикоси після ударів з центральної зони. Щоправда, четвертий – уже за відсутності Пажина, якого наставник донецької команди таки наважився замінити.  Хоча й надто пізно… Втім, своєрідних дублів у матчі виявилося аж три. У проміжку між двома динамівськими дуплетом «вистрілив» і «Шахтар». Спочатку Левандовський забив красень-гол ударом головою після навісу від правої бічної лінії, а потім не менш ефектним далекобійним «пострілом» відзначився Тимощук. Однак розвинути успіх гірники не змогли. Чому? Бо дарунки фортуни скінчились, а створити щось путнє самотужки господарям було не до снаги… З донецького табору надходить суперечлива інформація. Подейкують, що відставка Шустера може відбутися вже цього тижня; за іншою версією, німецький тренер працюватиме до кінця чемпіонату, і лише за підсумками змагань остаточно з’ясується його доля.

«Кривбас» – «АРСЕНАЛ»

Емоційна гра могла завершитися на користь і тієї, й іншої команд, а тому нічийний підсумок – справедливий. Гості повели в рахунку завдяки курйозному голу Наконечного: досвідчений Горяїнов не втримав м’яча в руках після несильного «пострілу» здалеку і, намагаючись таки заволодіти ним, буквально заштовхав «шкіряного» в сітку. Цікаво, що й господарі забили в той же кут тих же воріт, але красивим ударом здалеку. Темношкірий новобранець криворіжців Алегбе міг забити і вдруге, але натомість залишив поле завчасно – за два попередження. Тренер «Арсеналу» В’ячеслав Грозний прокоментував матч звично: «Ми мали вигравати, але зусилля команди перекреслив випадковий гол, пропущений наприкінці зустрічі».

«ОБОЛОНЬ» – «Іллічівець»

Дев’ятиматчева безпрограшна серія заводської команди тривала з 4 жовтня минулого року. За цей період оболонці здобули п’ять перемог. А завершилася вона після поєдинку з командою, яка й «відкрила» рекордну для столичного клубу серію. Бо в квітні, на відміну від жовтня, маріупольці, значно підсилившись кадрово завдяки підтримці «старшого брата», взяли гору, вперше взявши й ворота оболонців у Києві. До речі, «Іллічівець» цього сезону зажив слави «грози» для київських команд: у першому колі хлопці Павлова з таким же рахунком обіграли й «Арсенал»… Обидва голи господарі пропустили ще до перерви. Спочатку Шищенко вискочив на побачення з голкіпером оболонців і чітко матеріалізував слушну нагоду, що її створив Цихмейструк. А потім вихованець білоцерківського футболу Бойко з «другого поверху» переправив у сітку м’яч, що його подав од кутового прапорця Закарлюка.