Вогонь забрав два життя

За Великодні свята в столиці України виникло 65 надзвичайних ситуацій (пожежі, аварії тощо), для ліквідації яких виїжджали підрозділи пожежно-рятувальної служби столиці.

– На жаль, не обійшлося без трагедій, – повідомляє старший інженер Центру громадських зв’язків Наталія Бистра, – під час пожеж загинуло двоє киян, ще двох травмовано. Трьох осіб, завдяки оперативним діям, вдалося врятувати.

У неділю сталася пожежа в одній із квартир на вул.Галицькій, на Подолі. Як з’ясувалося, 19-річний А. почав святкувати Великдень ще на світанку, а потім, як часто це буває, після чарки запалив цигарку і заснув. На щастя, в цьому випадку все обійшлося. Юнака врятували. З численними опіками другого ступеня його доставлено до лікарні. Його ж квартира обгоріла.
А по обіді сталася пожежа в квартирі на вул.Смілянській, 19, що в Солом’янському районі. Лише завдяки тому, що бійці третьої пожежно-рятувальної частини столиці за лічені хвилини прибули на місце пригоди, життя молодого подружжя було врятовано. 34-річний чоловік з опіками обличчя та дихальних шляхів потрапив до лікарні швидкої допомоги, його ж дружина не потерпіла. Унаслідок пожежі квартира значно обгоріла і тепер потребує ремонту. За попередніми підрахунками, загальні матеріальні збитки становлять 17 тисяч гривень. Причиною пожежі стало паління в ліжку.

Для 57-річного жителя Солом’янського району свято закінчилося трагічно. Під час пожежі, що сталася в ніч на понеділок у квартирі на Червонозоряному проспекті, 94, чоловік загинув, отруївшись чадним газом. За твердженнями фахівців, і в цьому випадку причиною пожежі, що призвела до трагічних наслідків, стало необережне поводження з вогнем. Аналогічний випадок трапився і в Дніпровському районі. Під час пожежі в квартирі на вул.Флоренції, 1/11, загинула літня людина.
З початку року вогонь уже забрав життя 24 киян.

Горів радіозавод

Учора вранці на території Київського радіозаводу (на вулиці Бориспільській) сталася пожежа в одному з корпусів. У цеху було сильне задимлення.

З’ясувалося, що зайнялась електропроводка у вентиляційній шахті одного з колишніх цехів. Як повідомили у прес-центрі столичних рятувальників, будинок, де містився епіцентр загорання, вже не належить заводові, його придбало приватне підприємство. За попередніми даними, у приміщенні проводилися несанкціоновані ремонтні роботи з застосуванням зварювального апарата.

Спокусились на бабусину пенсію

До чергової частини Деснянського райуправління міліції надійшло повідомлення, що в одному з помешкань на вулиці Курчатова знайшли мертвою хазяйку квартири. На місце пригоди негайно прибули правоохоронці. На перший погляд співробітникам міліції та прокуратури здалося, що з жінкою стався нещасний випадок. 76-річна жінка могла спіткнутися, впасти та вдаритися головою об кут столу. Всі відповіді правоохоронці отримали після проведеної експертизи. Згідно з актом про смерть, старенька померла од відкритої черепно-мозкової травми.

Як повідомили в Центрі громадських зв’язків столичної міліції, вже зранку наступного дня співробітники карного розшуку знайшли винних у цій трагедії. Ними виявилися двоє братів з Вінницької області, які приїхали до Києва влаштуватися на роботу.

Того дня затримані, одному з них 30 років, іншому – 25, зайшли до помешкання й почали шукати гроші, аж раптом з’явилася господиня. Один із молодиків вхопив молотка і вдарив стареньку тричі по голові.

Інф. «ВК»