Київським джерелам – природну чистоту

О пів на десяту ранку гучна музика на масиві Теремки І сповістила, що день сьогодні незвичайний. Пролунало навіть декілька танцювальних мелодій, після чого голос диктора сповістив: «Шановні теремківчани! Запрошуємо взяти участь у суботнику!» А центральним місцем старту став майданчик біля церкви Бориса і Гліба, розташованої над озером Теремків ІІ.

Річ у тім, що згідно з дорученням Президента України, Голосіївська районна у місті Києві державна адміністрація проводить весняну акцію «Благоустрій України». Має бути поліпшено стан довкілля, також залучено людей до озеленення, благоустрою і приведення у належний санітарний стан населених пунктів та прилеглих до них територій.

У Голосіївському районі було прибрано сквери, лісосмуги, впорядковано зелені зони, пляжі, а також прилеглі до навчальних закладів і гуртожитків території. Окрім того було проведено санітарну очистку вулиці Промислової, упорядковано території поблизу ставків та озер.

На жаль, у акції, яка пройшла під гаслом «Київським джерелам – природну чистоту», взяла участь незначна кількість громадян – учні, студентство, військові та керівництво адміністрації Голосіївського району. Більшість громадян стурбована лише зароблянням хліба насущного, довкілля їх не хвилює. Забруднене довкілля – проблема державного рівня, Голосіївський район самотужки з нею не впорається. Тому хочеться, аби класик української літератури Леся Українка помилилася, песимістично сказавши «Contra spem spero» (без надії сподіваюся).