За прикладом грузинів

Минулими вихідними у столиці Вірменії пройшла п’ятдесятитисячна демонстрація з вимогами відставки президента Роберта Кочаряна. Опозиція звинувачує його у складній економічній ситуації в країні.

Після мітингу його учасники, прямуючи в бік резиденції президента, скандували «Кочарян, йди!» Лідер партії «Республіка» Арам Саркісян заявив, що в опозиції «немає проблем з армією, поліцією, а є проблеми з владою».

Лідери місцевої опозиції повідомили, що розраховують на підтримку населення, і тоді «все має вийти так, як це трапилося в сусідній Грузії». Після цього мітинг перетворився в сидячий страйк. Однак учора вранці силові структури почали несподівану операцію щодо його розгону на проспекті Баграмяна. Страйкарі, затиснуті між будівлею парламенту і Посольством США, були атаковані поліцейськими та особами в цивільному, озброєними палицями і водометами. Проти народу були використані також оглушуючі гранати. За повідомленнями деяких ЗМІ, гранати були осколковими. Багато з учасників мітингу отримали поранення.

Як відомо, Вірменія одна з трьох кавказьких республік колишнього СРСР. За яким сценарієм вона піде – перемоги опозиції, як це відбулося у Грузії, чи посилення правлячого режиму, як в Азербайджані, – покаже час.