Заручники війни

 В Іраку загострилася криза із заручниками після того, як повстанці захопили нову групу іноземних громадян. Понад двадцять іноземців з кількох країн, утримують заручниками у різних районах Іраку.

Досі нез’ясованою залишається доля трьох громадян Японії, хоча раніше повідомлялося, що викрадачі готові їх звільнити.
Тим часом командування сил США в Іраку звернулося до Вашинґтона з проханням надіслати до країни дві нові бригади, тобто до 10 тисяч вояків. Чимало американських вояків кажуть, що рік перебування в Іраку фактично виснажив їх. Цю заяву зробив у Багдаді генерал Джон Абізайд.

Генерал підтвердив, що деякі частини, які мали повернутися до США, залишатимуться в Іраку невизначений час.

Американський командувач також розкритикував дії нової іракської армії, заявивши, що деякі підрозділи відмовилися брати участь у сутичках із шиїтськими збройними формуваннями.

Схоже, що американцям стане трохи легше, адже за повідомленнями з іракського міста Наджаф, озброєні прихильники радикального шиїтського клерика Моктади аль-Садра почали залишати урядові приміщення і поліцейські дільниці  міста.
Раніше люди з оточення аль-Садра повідомили про домовленість, що контроль над містом переберуть нові іракські сили безпеки за умови, що американські війська не входитимуть до міста.