Тут уже не переддень війни…

Учора американські сили продовжували операції проти суннітських і шиїтських бійців в Іраку. Ці кілька днів боїв забрали життя понад двохсот іракців, під час них також загинуло щонайменше тридцять шість вояків коаліції.

Гадаю, великим щастям є вже те, що українських вояків таки вдалося  вивести з міста Аль-Кут. Тим часом, про можливість виведення своїх військ, крім Іспанії, вже заявили японці.

Як зазначається в повідомленні прес-служби Міноборони, рішенню про відхід українських вояків із міста передував потужний обстріл із мінометів. Стріляли по будівлі тимчасової цивільної адміністрації Аль-Кута, охорону якої забезпечували українці. Доки три мінометні точки обстрілювали з гранатометів (після цього мінометний вогонь припинили), бойовики спробували зробити підкоп під бетонні плити огорожі, щоб встановити фугаси та пробратися на територію, яка охоронялася. Цю спробу, як і інші, українським воякам вдалося відбити. Однак кожен новий наступ шиїтів був небезпечнішим за попередній. Врешті-решт, зазначає прес-служба Міноборони, на прохання американських представників цивільної адміністрації та з метою збереження життя військовослужбовців командування українського миротворчого контингенту ухвалило рішення евакуювати персонал установи разом з українським підрозділом.

Ситуація в цій країні і далі загострюється. Тут уже не переддень війни. Тут знову йде війна, така, як рік тому, але вже без Хусейна.