Попутного вітру, «Столичний регіоне»!

Вийшло в світ чергове число журналу «Столичний регіон». І хоч видання було засновано ще у вересні 2003 року, це перший офіційний номер, у якому зазначено передплатний індекс та передплатну ціну. Повідомляємо те і друге: індекс 09493, а вартість передплати на півроку – 32 грн. 04 копійки. Засновник і видавець журналу – Науково-дослідний інститут соціально-економічних проблем міста. Видруковано видання у видавничо-поліграфічному центрі «Тираж», який, як видно з оформлення «Столичного регіону», забезпечує справді високий рівень друку та широкі поліграфічні можливості.

У першому цьогорічному номері журналу науковці, політологи і політики порушують актуальні теми розвитку місцевого самоврядування, реформування влади на користь територіальних громад, започатковують публічну дискусію про демократичну децентралізацію, реформування міжбюджетних взаємин, розширення прав і повноважень місцевих громад. І не тільки. Значне місце відведено економічним проблемам, питанням інвестиційно-інноваційного розвитку та сучасним тенденціям розвитку інноваційних моделей. Приміром, йдеться про те, що зі сфери масового промислового виробництва вектор переміщується в галузі розробки, комерціалізації та просування нової продукції та послуг на ринок. Висвітлюються й проблеми державної регуляторної політики у сфері малого підприємництва в Україні; формування ринку землі в Києві; розглядаються сучасні підходи до керування виробничими структурами; напрями й педагогічні новації в здійсненні програми «Столична освіта» на 2001–2005 роки.

Одне слово, «Столичний регіон» науково і різнобічно-фахово осмислює сучасні тенденції суспільного розвитку. До цього спонукає й авторитетна редакційна колегія журналу на чолі із шеф-редактором Миколою Підмогильним і голоним редактором Валерієм Кравченком.