Хай розум і серце осяває премудрість

Дорогі мої кияни! Шановні гості столиці!

Прийміть моє щиросердне вітання з величним святом Христового Воскресіння!

З глибини віків і донині до цього світлого дня щороку готуються і з благоговінням його чекають усі християни світу. Радіючи Великодню, ми прагнемо духовно зміцнілими й удосконаленими морально зустріти його з почуттям щирої любові до ближнього і чистою вірою в прийдешню благодать.

Христове Воскресіння – нетлінний символ торжества всеперемагаючого добра і самопожертви в ім’я спасіння людства. Образ Сина Божого нагадує нам про духовну першооснову буття, а заповіді Господні вчать милосердя і благодійності, надихають на злагоду і єднання заради утвердження ідей високого гуманізму.

Сповідування християнських чеснот надто важливе в непростий період становлення нашої незалежної держави. Повертаючи людям зруйновані святині, міська влада столиці намагається зробити свій посильний внесок у загальнонародну справу відродження духовності. Приємно, що це прагнення підтримує уся київська громада.

На початку року число відбудованих культових споруд поповнила церква Різдва Христового на Подолі. А кілька днів тому освячено головний престол собору Святого Рівноапостольного князя Володимира в Херсонесі, зведеного з руїн київськими зодчими за дорученням Президента України.

Сподіваюся, цей великодній дарунок православній громаді додасть святкового настрою й об’єднає нас на тернистій дорозі до щастя, добробуту і гармонії.

Дорогі друзі! У переддень Великодня бажаю вам весняних сонячних радощів, міцного здоров’я, любові й тепла, взаємної поваги і порозуміння в родинах.

Нехай Господь осяє ваш розум і серце світлом своєї премудрості та зміцнить ваші сили й бажання творити добро на рідній землі на благо нашого золотоверхого Києва, в ім’я щасливої долі України!

Христос воскрес!

З повагою Київський міський голова Олександр ОмельЧенко