Факел, що подорожує навколо світу

Олімпійський вогонь в Афінах запалили ще 25 березня. До Києва ж він прибуде 5 липня.

Загалом уся естафета триватиме майже три місяці, а факел нестимуть близько чотирьох тисяч осіб. До столиці України вогонь доставлять літаком з Москви. Його прийме семиразовий Олімпійський чемпіон, почесний громадянин Києва Борис Шахлін. Вулицями міста факел пронесуть близько 120 осіб, які через кожних 300-350 метрів передаватимуть його з рук у руки.  Серед бігунів, які мають здолати естафетний шлях у 38 кілометрів, будуть видатні спортсмени та інші відомі особистості. Шлях вогню проляже через Харківське шосе, проспект Возз’єднання, міст Патона, бульвар Дружби народів, вулиці Велику Васильківську, Льва Толстого, бульвар Тараса Шевченка. Ескорт продовжить рух проспектом Перемоги, вулицями Довженка, Олени Теліги, Мельникова, Артема, а далі – Великою Житомирською. Ще один поворот – на Володимирську, повз пам’ятник Богдану Хмельницькому, Софіївський собор, Золоті Ворота, Національний театр опери та балету. Шлях проляже Хрещатиком до майдану Незалежності, де й відбудуться основні урочистості. Біля столичної мерії Олімпійський вогонь зустріне Віталій Кличко і передасть молодшому братові Володимиру – олімпійському чемпіону. Той, у свою чергу, – Київському міському голові, голові Оргкомітету з підготовки та проведення міжнародної естафети Олімпійського вогню Олександрові Омельченку.

На засіданні Оргкомітету перший заступник голови КМДА, заступник голови Оргкомітету Валерій Борисов наголосив, що естафету слід провести на належному рівні. А для цього потрібно, щоб до підготовки були залучені організації не лише міського, а й державного рівня. На засіданні розглядалися всі нюанси, які можуть виникнути у ході підготовки.  На час естафети виносну торгівлю по маршруту закриють. На рекламних щитах, що розташовані на вулицях, де нестимуть факел, у ці дні буде лише реклама спонсорів. Щодо благоустрою, то, судячи з почутого, все має сяяти від чистоти.

На честь прибуття Олімпійського вогню до столиці відбудеться грандіозне дійство з феєрверками та  концерт за участю естрадних артистів.