Ірак нагадує В’єтнам

Після останніх значних втрат американських військ в Іраку президента Сполучених Штатів Джорджа Буша було піддано суворій критиці, а рейтинг його популярності помітно знизився.

Суперник Джорджа Буша на президентських виборах, що відбудуться в листопаді цього року, сенатор-демократ Джон Керрі назвав останні події в Іраку катастрофічними. Він заявив, що політика Буша перетворила американських солдатів на заручників.
Із суворою критикою політики президента виступив також інший сенатор-демократ – Едвард Кеннеді. Назвавши Ірак В’єтнамом Джорджа Буша, він розкритикував і внутрішню політику президента в галузі економіки, охорони здоров’я та освіти. Ще один відомий американець, фінансист Джордж Сорос, виступивши в газеті «Лос-Анджелес таймс», піддав нищівно розкритикував іракську політику Буша. «Набирається дедалі більше свідчень того, що вторгнення до Іраку – найбільша помилка в історії США», пише Сорос. Тим часом американські телеканали й газети оприлюднили останні результати опитування громадської думки в США. Від початку воєнної операції кількість прихильників іракської політики Буша знизилася на 19 відсотків. Половина опитаних виступає за негайне виведення американських військ з Іраку. Оцінивши діяльність нинішнього президента США, 47 відсотків опитаних ставляться до нього негативно.