Завчасний фінал на тлі боротьби за місце в євролізі

«Арсенал» досі не пізнав гіркоти поразки в національному чемпіонаті і, судячи з усього, таки стане чемпіоном Англії. Проте чинного володаря найвищого титулу канонірам так і не поталанило здолати бодай одного разу. Після двох нічиїх у календарних матчах «Арсенал» поступився «Манчестеру Юнайтеду» в кубковому напівфіналі, який на Туманному Альбіоні назвали завчасним фіналом.

А востаннє до цього каноніри програли 21 жовтня минулого року. І не кому-небудь, а нашому «Динамо» в драматичному євроліговому поєдинку, що зібрав на київському стадіоні 80-тисячну глядацьку аудиторію. Поразка від манкуніанців перекреслила надії Арсена Венгера та симпатиків очолюваної ним команди на потрійний тріумф у сезоні. Відтак «Арсенал» може розраховувати лише на титули чемпіона країни та переможця Ліги чемпіонів УЄФА. Натомість Алекс Фергюсон і його «МЮ», вибувши з євролігових перегонів і зберігаючи хіба що примарні шанси на перемогу в національній першості, отримали нагоду дістати часткову компенсацію за не вельми вдалий сезон «кришталевою» звитягою. 22 травня суперником манкуніанців буде друголіговий «Міллуолл». З-поміж фіналістів лише «червоні дияволи» уже володіли призом, до того ж аж десять разів (уперше – 1809 року, востаннє – 1999-го). Для «Міллуолла» вихід до фіналу Кубка країни став подією… А тим часом у прем’єр-лізі набула апогею боротьба за четверте місце, що дає право на виступ у Лізі чемпіонів УЄФА. Звітного туру ще один крок до заповітної мети зробили добре знані і в Україні «Ньюкасл Юнайтед» і «Ліверпуль».

31-й тур: «Астон Вілла» — «Манчестер Сіті» — 1:1 (Анхель, 26 — Дистін, 82). «Ліверпуль» — «Блекберн» — 4:0 (Оуен, 7, 24, Тодд, 22, в свої ворота,  Хескі, 79). «Лівер»: Дудек, Дж.Каррагер, Хююп`я, Біщан, Джеррард, Гаманн, К`юелл, Риїзе, Діуф (Мерфі, 71), Хескі (Понголле, 85), Оуен (Барош, 76). «Вулвергемптон» — «Саутгемптон» — 1:4 (А.Камара, 72 — Біті, 25, Лундеквам, 58, Філліпс, 89, 90). Українець ЛУЖНИЙ за «вовків» не грав. «Ньюкасл» — «Евертон» — 4:2 (Белламі, 5, Дайєр, 21, Ширер, 52, 90 — Гравесен, 12, Йобо, 81). «Фулхем» — «Бірмінгем» — 0:0. «Тоттенхем» — «Челсі» — 0:1 (Хассельбайнк, 38). «Челсі»: Амброзіо, Бридж, Галлас, Мельхіот, Террі, Дафф, Лемпард, Макелеле, Паркер (Джо Коул, 74), Гудйонсен (Гронк`яєр, 78), Хассельбайнк (Креспо, 86). «Мідлсбро» — «Болтон» — 2:0 (Нолан, 8, в свої ворота, Гринінг, 51).

Снайпери: Анрі («Арсенал») — 22 м`ячі, Ширер («Ньюкасл») — 21, ван Ністельрой, Саа (обидва — «МЮ») — по 18.
Напівфінал Кубка Англії. «Арсенал» – «МЮ» – 0:1. (Скоулз, 32). «Міллуолл» – «Сандерленд» – 1:0.