Одна на трьох

Столичні повпреди в елітній лізі виграли тільки одного разу, проте саме ця  перемога вивела одного з них у лідери чемпіонату. Похвали, проте, заслуговують і двоє інших: і каноніри, й заводські футболісти виявилися гідними опонентами головних претендентів на місце в чільній трійці.

«Іллічівець» – «Динамо» – 0:1

Азовці, отримавши напередодні солідне поповнення з Донецька, вчинили неабиякий опір чемпіонській дружині. Найбільш наполегливими в їхніх лавах були новачки – колишні напівоборонці національної команди Шищенко, Цихмейструк і Закарлюка. Втім, на межі можливостей боролися й решта маріупольців – схоже, мотивація, як-то кажуть, зашкалювала. Господарі й створили єдиний по-справжньому голевий момент до перерви: Цихмейструк, скориставшись недбалістю Гавранчича, зручною передачею вивів на ворота Кривошеєнка, проте Шовковський парирував м’яча на кутовий. Другий тайм кияни почали з небезпечного «пострілу» Белькевича, потім удар Ринкона з «другого поверху» нейтралізував голкіпер Нікітін. А коли страж воріт «Іллічівця» вийшов переможцем і в дуелі з Корніленком, здалося, що він і стане героєм зустрічі. Не судилося: під завісу матчу Нікітін, завчасно зреагувавши на спробу Саблича навісити м’яча над карною зоною, не врахував можливої «зрізки» – і «шкіряний» залетів під поперечину просто над головою воротаря. Майже одразу Белькевич міг досягти й другого успіху: він бив метрів з чотирнадцяти без супротиву, проте Нікітін знову виявив блискавичну реакцію, а м’яч уже не «зрізався» з ноги киянина…

«Арсенал» – «Дніпро» – 1:1

Господарі уже в дебюті прогавили ривок Рикуна, і той, отримавши довгу передачу від Грицая, без особливих труднощів «розправився» з безпорадним Шуховцевим. Але й кияни доволі швидко поновили рівновагу в рахунку. Нестандартно розігравши кутовий, Кутарба відкотив м’яча під удар Омелянчукові, й Кернозенко, «закритий» своїми і чужими гравцями, побачив м’яча лише в нижньому куті воріт. Інші загрози, що також виникали після «далекобійних» ударів, голкіпер дніпропетровців нейтралізував. Однак певна перевага киян обіцяла їм вигоду після перерви: більш як половина стартового складу «Дніпра» повернулася з мандрів до Македонії і, за логікою, мала стомитися раніше, ніж господарі. Проте завдяки вищій організації командних дій гості ще й додали потужності наступові. І тільки диво та майстерність Шуховцева врятували канонірів у моментах, коли по їхніх воротах «стріляли» Єзерський, Венглинський і Мелащенко.

«Металург» Д. – «Оболонь» – 0:0

Видовище виявилося прісним, а голеві моменти можна перерахувати на пальцях однієї руки. Ближче до перерви двічі могли відзначитися гості: Драголюк і Терещенко били зблизька після передач Крохмаля та Сергеєва, проте в ціль не влучили. А на 59-й хвилині Чечер, відгукнувшись на подачу Незирі, з «другого поверху» спрямував м’яча поруч із стійкою… «У нас через травми не було півкоманди досвідчених виконавців, але хлопці виявили характер і таки вистояли в принциповому поєдинку», – заявив після матчу Петро Слободян. А господарі, підтримавши заклик «Усі на боротьбу з «Динамо»!» і делегувавши аж трьох футболістів до Маріуполя, так і не знайшли додаткових резервів для посилення командної гри, яка буквально шокувала відсутністю сучасних швидкостей.