Йогурт хоча й привабливий...

Навпроти аптеки, що на вулиці Білоруській, – «хрущовка», а в ній на першому поверсі розмістився магазин «Молоко». Я принаймні пам’ятаю цю вивіску років з 20. На молоці з цього магазину, власне, виросли мої діти. Правда, згадую ті часи з жахом. Бо ж за молоком, сметаною, сиром доводилося з бідончиком вистоювати у довжелезній черзі, яку займали на світанку – о 5-6-й ранку (магазин відчинявся о 7-й). Бувало, що поверталася додому з порожніми руками – не вистачило. А поблизу – жодного подібного магазина. Це тепер молоко і молочні продукти можна купити у першому-ліпшому гастрономі чи навіть у кіоску.

Юрій Попов, нині заступник завідувачки цього магазину, впродовж сорока років знає сюди стежку. Колись навчався у КВІРТУ, а казарма його була поряд. Частенько забігав до магазину по пляшку молока, кефіру. Курсантського пайка було малувато.
– Молоко з булочкою за 6 копійок – і ситий, – згадує Юрій Федорович. – Тепер у нашому магазині стільки молочних продуктів, що очі розбігаються. Усе свіже, смачне. Не змінили вивіски – не змінюємо і постачальників.

– Асортимент магазину доводиться постійно розширювати за рахунок немолочних продуктів, – пояснила завідувачка Тамара Перебийніс. – Інакше нам не вижити. Сучасний ринок достатньо наповнений молочними продуктами.

Хоч тепер у цьому магазині можна придбати все, що завгодно, та найчастіше сюди йдуть літні люди – переважно по молоко, кефір, сир. Привабливий йогурт, на жаль, щодня купувати не можуть – не по кишені. Тамара Анатоліївна дуже сподівається, що настануть такі часи, коли пенсіонери зможуть вибрати собі у молочному, і не тільки, магазині те, чого душа бажає.