Про замах на Саакашвілі

Група кілерів з шести осіб за завданням вищого керівництва Аджарії планувала замах на президента Грузії Михаїла Саакашвілі. З такою заявою виступив перший заступник міністра держбезпеки Грузії Гігі Угулава на надзвичайній прес-конференції у Тбілісі. «Спочатку підкинули версію що група готувала замах на лідерів аджарської опозиції – керівників руху «Наша Аджарія», однак це робилося, щоб заплутати слідство», – зазначив Гігі Угулава.

Він прямо назвав ім’я головного ініціатора і організатора замаху на президента Михаїла Саакашвілі: це голова МДБ Аджарії Йосиф Гогітідзе. Зі слів заступника міністра, групу вдалося знешкодити: з шести її членів двох заарештовано, чотирьом вдалося втекти до Аджарії. Арештовані вже зізналися, що відстежували маршрути поїздок президента Саакашвілі у Тбілісі і за межами міста. Пан Угулава заявив, що подія ще раз свідчить про правомірність вимог центральної влади розпустити МДБ Аджарії.

Реакція Батумі була миттєвою. Лідер автономії Аслан Абашидзе категорично спростував інформацію про причетність аджарської влади до організації замаху.

«Ми не пов’язані з жодними бойовими організаціями і криміналом, – наголосив Абашидзе. – Шукати озброєні агресивні армії Тбілісі має не в Аджарії, а в себе».