Помер поет…

Напередодні Вербної неділі перестало битися серце видатного українця, поета, філософа і правозахисника Миколи Руденка. Відійшов у кращий світ ще один представник покоління шістдесятників, який прожив довге, складне, але й дуже цікаве життя. Кажуть, добре душі, коли людина відходить у потойбіччя під велике свято. А Микола Руденко, що за Україну зазнав переслідувань і репресій, вигнання і замовчування, заслужив на добру й довгу пам’ять своїх земляків.

Учора в приміщенні Київського будинку вчителя кияни прощалися з покійним. Віддати йому останню шану прийшли друзі – побратими по радянських таборах Євген Пронюк, Василь Овсієнко, Олесь Шевченко, Левко Лук’яненко. З Харкова приїхав Генрих Алтунян. Серед присутніх можна було побачити Володимира Яворівського, Миколу Жулинського, Осипа Зінкевича та інших відомих письменників і діячів культури. Уздовж стіни, де було встановлено труну, було тісно вінкам. Серед них виділявся викладений із синіх і жовтих квіток від Президента України, а також від Кабміну, Міністерства культури, Спілки письменників тощо.

Миколу Руденка відспівали у Свято-Володимирському кафедральному соборі Української православної церкви Київського патріархату. Поховано письменника на Байковому цвинтарі.