Депутати причепурять Володимирську гірку

Цього року з ініціативи Міністерства охорони навколишнього середовища України  до Дня довкілля проводитиметься всеукраїнська акція «Посади своє дерево». Її мета – залучення населення до озеленення території міст.

Уже вкотре третьої суботи квітня відзначається День довкілля та Всесвітній день Землі, який з 2001 року став державним святом України.

У столиці триває озеленення вулиць, упорядкування парків, скверів, дворів. Проте роботи ще чимало. На жаль, не всі установи виявили бажання упорядкувати хоча б прилеглу до них територію. Начальник Головного управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном Києва Сергій Рюмшин зауважив, що нині благоустроєм столиці займаються лише комунальні підприємства. Потрібна й допомога киян. Низка установ та громадських організацій все-таки висловили бажання взяти участь в озелененні столиці.

Так, Володимирську гірку чепуритимуть депутати Верховної Ради, сквери імені Чкалова та Гончара – Головне управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном міста. Працівники «Київзеленбуду» висадять близько 7 тисяч хвойних. Як зазначив начальник управління охорони навколишнього природного середовища КМДА Володимир Трокоз, загалом навесні передбачається висадити ще 5 тисяч дерев та понад 9 тисяч кущів, створити 17 гектарів газонів, очистити від сміття 22 гектари берегів міських водоймищ. Наступний етап – благоустрій столичних водойм столиці.