Дельфін та його Зірка

У Києві відбулася презентація нового альбому культового музиканта Дельфіна «Зірка».

Акція стала симбіозом живого концертного виступу, театральної вистави та медіа-арту – все це навіяно експериментаторським духом нової платівки. «Зірка» видалася легшою, ніж старі пісні, – каже музикант, – я прагнув зробити музику якомога красивішою».

Тексти, які у Дельфіна були досить різкими, стали романтичними та ліричними. Така суто весняна зміна зумовлена тим, що Дельфіну набридло вчити слухачів, як жити. «Жодних гасел, що їх так багато на попередніх альбомах, вже немає – запевняє музикант, – іноді мені здається, що я достеменно знаю істину, але нині дедалі частіше бувають миті, коли я достеменно знаю, що нічого не знаю».

Перший новий відеокліп – на пісню «Весна». Режисером є сам Дельфін, а пісня розповідає про те, що необов’язково кричати, аби тебе почули. Власне, це цілком вдається артистові, він – кумир цілого покоління, але при цьому стоїть осторонь зірок музичного Олімпу. Причина успіху – унікальність та щирість творчості. «У цьому я схожий на ваше місто», – резюмував офіційну частину презентації Дельфін.